Most Popular


Boston Bruins har talang att skrämma lag ner
Har den strimma Boston Bruins vad som krävs för att göra en Stanley Cup springa den här säsongen?Greg Wyshynski: Om ... ...

Anledningar till att NHL mål-scoring har exploderat denna säsong

Rated: , 0 Comments
Total hits: 24
Posted on: 12/04/17

Varje spelare som har jobbat i NHL sedan 2000 har bevittnat topparna och dalarna, ebbs och flödar, fällorna och ... oavsett vilken post-lockout 2005-06 anomali var. Så snälla förlåta Daniel Sedin från Vancouver Canucks för att inte inse att vi är mitt i en målmatchningsbom i hockey. Den Billiga NHL tröjor, skynda upp beställer det.

"Mål är upp med mycket?" frågade en överraskad Sedin när han konfronterades med den här säsongens trevligaste trend. "Jag visste inte det."

Veta detta: Lag är i genomsnitt 2,95 mål per spel, vilket är betydligt högre än förra säsongen totalt (2,73) och upp ännu mer betydligt från denna punkt förra säsongen (2.63). De genomsnittliga lagsmålen per spel i december från 2013-14 till 2016-17 årstider var 2,64. Den Detroit Red Wings hockey tröja, god kvalitet, snabb leverans och fler erbjudanden.

Du kan se bevis på denna spik överallt. Genom de första 366 matcherna den här säsongen har det funnits 18 fall av ett lag som gör minst sju mål i ett spel, vilket är det mesta i de första 366 matcherna sedan 2010-11 (21). Tjugotre lag är i genomsnitt bättre än 2,79 mål per spel denna säsong, år 2016-17, det var bara 13 efter säsongens slut. Tampa Bay Lightnings stjärna Steven Stamkos, den nuvarande ledaren i scoring, är i takt för en 129-poängsäsong, vilket skulle vara den högsta summan sedan Mario Lemieux 161 poäng 1995-1996.

Och du kan höra bevis på den här spiken överallt ... eftersom det har varit en betydande minskning av prataren om behovet av att krympa målvakt eller bredda näten eller motverka skurkspärren - eller någon annan kvittring som är inneboende när målvärdena är mindre. Så det har varit trevligt.

Vad är det som händer här? Glad att du frågade.

1. Slashing
2. Netfronten
3. Maktspel
4. Shorthanded mål
5. Offensiv Zone Draws
6. Expansion
7. Juiced Puck

Här är sju katalysatorer för NHLs mål-scoring boom den här säsongen. All statistik är för spel som hålls före måndagskvällens tävlingar, vilket såg 37 mål i fem matcher. För det är vad som händer i NHL den här säsongen. Letar du efter billiga Den bästa NHL tröjor butiken? Våra produkter diskonteras, kom och beställ det nu, och du får fler erbjudanden.>>

Comments
There are still no comments posted ...
Rate and post your comment


Login


Username:
Password:

forgotten password?